Ehkäise kalliit tuotantokatkokset! Etävalvonta paljastaa öljyn kunnon reaaliajassa

Kun haluat estää epäpuhtaan öljyn aiheuttamat laiterikot ja tuotannon katkokset, tarvitset jatkuvan näkyvyyden öljyn kuntoon. Sensori- ja etävalvontajärjestelmä pitää sinut ajan tasalla öljyn tilasta ja pystyt reagoimaan ennen kuin mitään kriittistä tapahtuu.

Pilvipalveluun dataa lähettävä anturijärjestelmä sekä reaaliajassa raportoiva etävalvonta paljastavat öljyn laadun poikkeamat, kuten veden, mekaanisen lian, hapettumistuotteet ja väärät lisäaineet. Etävalvonnan vaikutukset laitoksesi arkeen ovat merkittävät.

 

1. Vältä tuotannon katkokset ja säästä rahaa

Yksikin pumppu- tai turbiinirikko voi aiheuttaa kymmenien tai jopa satojen tuhansien tappiot. Uusi pumppu itsessään maksaa, hukkaan mennyt öljy maksaa ja uudet suodattimet maksavat. Kaikkein kallein lasku tulee kuitenkin tuotannon menetyksestä! Tuotantolinja saattaa olla pahimmillaan pitkään pois käytöstä korjauksen ja huuhtelun ajan, ja jokainen tunti voi maksaa tuhansia euroja.

”Yksikin vältetty laiterikko maksaa öljyn kunnon etävalvontajärjestelmän investoinnin moninkertaisesti takaisin.”
– Pasi Yliherne, tuotepäällikkö, Masino-Konaflex Oy

Jotta tuotantokatkoksen riskit saadaan minimoitua ja etäkunnonvalvonnan investoinnit pidettyä kohtuullisina, anturit ja etävalvontajärjestelmä kannattaa sijoittaa tuotannon kannalta kriittisiin kohteisiin. Masinon asiantuntijat auttavat kartoittamaan sopivat paikat antureille sekä lisäsuodatukselle, jotta saat parhaan hyödyn etäjärjestelmästäsi.

 

2. Vaihda tai huolla öljyt vain tarpeen mukaan

Kun öljyn todellisesta kunnosta ei ole tarkkaa tietoa, öljyjen vaihtoväli yleensä mitataan käyttötuntien mukaan tai pahimmillaan päätellään ”mututuntumalla”. Näin täysin käyttökelpoinen öljy voi joutua hukkaan, vaikka sillä käyttäisi konetta vielä vuoden tai parikin. Turhaa työaikaakin kuluu tarpeettomaan öljynvaihtoon.

Öljyn kunnon etävalvonta kertoo öljyn todellisen tilan, jolloin voit valita ja ajoittaa toimenpiteet faktojen pohjalta. Hyväkuntoista öljyä ei vaihdeta pois vain varmuuden vuoksi, mikä säästää paitsi rahaa myös ympäristöä.

Toisaalta äskettäin vaihdetunkaan öljyn kuntoon ei voi varauksetta luottaa. Uudessakin öljyssä saattaa olla epäpuhtauksia tai kosteutta, tai öljyjärjestelmään jäänyt lika pilaa uudenkin öljyn nopeasti. Ilman reaaliaikaista seurantaa näistä ei tiedettäisi ennen seuraavaa öljynäytettä tai pahimmassa tapauksessa laiterikkoa. Lue lisää laadukkaasta öljyhuollosta.

 

3. Eliminoi purkkinäytteiden viive ja inhimillisten virheiden riski

Öljystä manuaalisesti otetut purkkinäytteet toki paljastavat monta asiaa öljyn tilasta. Manuaalisten näytteiden analysoinnissa on kuitenkin aina viive. Jos epäilet ongelmaa öljyn kunnossa, viikko saattaa olla liikaa ja laite rikkoutua tuloksia odotellessa.

Purkkinäytteiden ottoon vaaditaan kokenut ja osaava näytteenottaja. Näyte tulee ottaa oikeasta kohdasta oikealla tekniikalla, jotta se on edustava ja säilyy puhtaana.

Anturijärjestelmä ja etäseuranta eliminoivat inhimillisen tekijän sekä viiveen näytteenotosta. Tieto öljyn tilasta on luotettavaa, automaattista ja reaaliaikaista, eikä ihmisten työaikaa kulu öljynäytteiden ottoon.

 

4. Hallitse kokonaisuutta reaaliaikaisella etäseurannalla ja automaattisilla hälytyksillä

Jatkuva automaattinen seuranta tarjoaa kokonaisvaltaisen reaaliaikaisen näkymän öljyn kuntoon ja sitä kautta koko tuotantolinjan toimintaan. Voitte siirtyä tulipalojen sammuttelusta ennakointiin ja suunnitelmalliseen toimintaan.

Anturien data siirtyy reaaliajassa pilveen ja on tallessa ja tarkasteltavissa myös siltä ajalta, kun laitoksella ei ole ihmisiä paikalla. Säännöllinen raportti antaa tarkan kokonaiskuvan koko laitoksen öljyjen tilanteesta ja pienistäkin muutoksista sekä niiden trendeistä.

Järjestelmään voi asettaa raja-arvot vaikkapa öljyn vesipitoisuudelle ja muille laadun poikkeamille. Kun raja-arvo ylittyy, järjestelmä lähettää hälytyksen sekä etäkäyttäjälle että palveluntarjoajalle. Pystytte reagoimaan tilanteeseen ennen kuin suurta vahinkoa tapahtuu.

”Automaattinen etävalvonta antaa mielenrauhaa, kun saat varmuudella 24/7 tarkkaa ja ajantasaista tietoa öljyn kunnosta.”
– Pasi Yliherne, tuotepäällikkö, Masino-Konaflex Oy

 

Masinolta laadukas Des-Case-järjestelmä vaivattomasti avaimet käteen ‑mallilla

Öljyn kunnon etävalvontaan toteutamme Des-Case-järjestelmän avaimet käteen ‑periaatteella. Asiantuntijamme auttavat anturien paikkojen valinnassa, kytkevät pilvipalvelun ja opastavat raportin lukemisessa.

Öljyn ja laitteiden elinkaari pitenee entisestään, kun öljyjärjestelmät varustetaan sopivilla sivuvirtasuodattimilla ja kuivaavilla raeilmansuodattimilla sekä tarvittaessa öljyn hapettumistuotteiden- ja vedenpoistosuodattimilla.  Asiantuntijoillamme on pitkä kokemus erilaisista öljy- ja hydrauliikkajärjestelmistä, mittareista ja suodattimista. Yhdessä etsimme ja toteutamme toimivimman öljyjärjestelmän laitokseesi tai linjastollesi.

 

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Lue blogi: Laadukkaan öljyhuollon ABC

Kaikki blogit

Asiantuntijoidemme näkemyksiä ja vinkkejä