Testipenkki varmistaa hydrauliikkapumpun ja -moottorin toimivan halutulla tavalla sekä huollossa että kokoonpanosuunnittelussa

Hydrauliikkapumppujen ja -moottorien huoltotoiminnassa on tärkeää saada oikeaa tietoa huolletun komponentin arvoista ja niissä olevista poikkeamista.

Masino-Konaflexin Turun toimipisteeseen on rakennettu hydrauliikkapumppujen ja -moottorien testaamiseen testipenkit, joiden toiminta on suunniteltu tarkasti erilaisia testitapauksia varten. Testipenkkien suunnittelussa ja toteutuksessa on hyödynnetty henkilöstön laajaa osaamista ja pitkää kokemusta hydrauliikkahuollosta.

 

Moottorin ja pumpun testausta yhdessä tai erikseen

Testipenkit ovat nykyaikainen ja kustannustehokas testausympäristö hydrauliikkapumppujen ja –moottoreiden testaukseen. Testaukseen liittyy monia erilaisia testausarvoja, kuten paine, tilavuusvirta, lämpötila ja hyötysuhde. Edellä mainittujen testausarvojen mittaus luotettavasti ja tarkasti on huollon luotettavuuden ja onnistumisen kannalta tärkeää. Masino-Konaflexin testipenkeillä on mahdollista toteuttaa ajovoimansiirrossa käytettävän pumpun ja moottorin yhteistestaus tai testata hydrauliikkapumppua ja -moottoria erikseen.

 

Testipenkki auttaa sekä huollossa että kokoonpanosuunnittelussa

Yleisimmin testipenkkejä Masino-Konaflexin hydrauliikkahuollossa käytetään silloin, kun huollon jälkeen varmistetaan huollettavan komponentin oikeanlainen toiminta. Testipenkit kertovat nopeasti missä vika on, jos esimerkiksi paineventtiilit eivät avaudu tai moottori toimii ei-toivotulla tavalla. Masino-Konaflexin testipenkit mahdollistavat myös sen, että asiakas saa halutessaan kattavan huoltoraportin lisäksi myös testipenkeillä suoritettujen koeajojen tulokset itselleen.

Testipenkkejä on perinteisesti hyödynnetty juuri huollon jälkeiseen testaukseen, mutta sen käyttö sopii hyvin myös esimerkiksi konevalmistajille, jotka haluavat tutkia prototyypin ajovoimansiirtoa ja hyödyntää saatuja testituloksia tuotesuunnittelussaan. Testausympäristö on laajennettavissa asiakkaiden tarpeiden mukaan, voimme muun muassa ohjelmoida testilaitteiston suorittamaan asiakkaan toivoman työsyklin esimerkiksi pumpulle.

Miten te haluaisitte hyödyntää testipenkkejä?

Kehitämme huoltotoimintaa Masino-Konaflexissa jatkuvasti asiakkaiden tarpeiden mukaan. Kun etsit kokenutta ja luotettavaa kumppania hydrauliikkahuoltoon sekä testattua tietoa moottorin tai pumpun toiminnasta, ota meihin yhteyttä.

 

Mikko Väliaho
Myyntipäällikkö, Hydrauliikkahuolto Turku
mikko.valiaho@masino.fi
010 8345 659

×

Kaikki blogit

Asiantuntijoidemme näkemyksiä ja vinkkejä