Suomen TPP asiakasprojekti

FortaFerro-kuidulla laadukas ja eläinystävällinen lattia helposti

FortaFerro-makrokuidun avulla maatalousrakennusten lattiat voidaan toteuttaa nykyaikaisella tavalla perinteistä verkkoraudoitusta nopeammin, edullisemmin ja yksinkertaisemmin.

 

Heikki Räihän maatilalla Muhoksella sijaitsee yksi Suomen suurimmista karjankasvattamoista. Tilaa kahdessa navetassa ja ne yhdistävässä päähallissa on 1200 eläimelle. Uusi 12 000 neliömetrin karjasuoja tehtiin käyttämällä betonin lujittamiseen FortaFerro-makrokuitua. Betonin toimittajana oli Lujabetoni. Toteutus oli merkittävästi kustannus-tehokkaampi ja nopeampi perinteiseen verkkoraudoitukseen verrattuna.

 

FortaFerro on rakenteellinen muovikuitu, joka on tehty polypropyleenista. Sen etuja ovat alentuneiden rakentamiskustannusten lisäksi helppokäyttöisyys ja hyvä pumpattavuus. Lopputulos on lisäksi verkkoraudoitettua tai teräskuiduilla vahvistettua lattiaa laadukkaampi, sillä lattialaatan pinta on tiiviimpi ja pölyttömämpi. Lattia on myös turvallinen, sillä käytössä mahdollisesti irtoavat muovikuidut eivät aiheuta vaaraa eläimille, toisin kuin lattian kuluessa irtoavat teräskuidut tai esiin tuleva teräsverkko. FortaFerro-makrokuidun avulla myös lattioiden ruosteongelmat jäävät historiaan, sillä sen alkalin-, hapon- sekä suolankestävyys on erinomainen verrattuna verkkoraudoitukseen ja teräskuituihin.

 

Lue lisää FortaFerrosta tai lataa esite.

×

Paikka

Muhos, Suomi

Ajankohta

Syyskuu 2019

Tuote

FortaFerro

Annostelu

4,5 kg/m³

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä Suomen TPP:hen ja kysy meiltä mitoituspalvelusta kohteeseesi.

Sami Soininen

Tuoteryhmäpäällikkö

Betonitekniikka

040 900 5522

Ismo Tirkkonen

Tuotepäällikkö

Betonitekniikka

0400 280 644