Masinon ja Voithin yhteistyö 60 vuotta

Meillä on ilo kertoa, että J.M. Voith SE & Co KG:n ja Masinon yhteistyö on jatkunut jo kuusikymmentä vuotta.

Pyrimme aina kaikessa toiminnassamme pitkäjänteiseen tekemiseen ja hyvään yhteistyöhön, olipa kyse asiakassuhteesta, yhteistyöstä päämiehen kanssa tai työntekijän työurasta. Ja vaikka päivittäisessä työssä katsomme aina eteenpäin, merkkipaalujen kohdalla on mukava hetken verran muistella menneitä:
-    Yhteistyön aloitus Voith Getriebe KG:n kanssa, käytännössä edustussopimuksen numeroltaan 203 tekeminen keväällä 60 vuotta sitten, oli erittäin merkittävä askel yrityksenä vielä alkutaivaltaan elävälle Masinolle. Myöhemmin on moneen kertaan todettu, että Voith-edustuksesta sopiminen oli todella yksi Masinon historian merkkipaaluista, kertoo konsernin toimitusjohtaja Jarmo Pietarinen.

 1960-luvulla ja vielä vuosikymmeniä sen jälkeenkin kauppaa käytiin liikekirjeitä kirjoittamalla, Voithille tietysti saksan kielellä. Viestit kulkivat sähköpostiin verrattuna verkkaisesti postin, myöhemmin vähän nopeammin faksin välityksellä.  Masinon perustaja Oiva Pietarinen on aikanaan kehystänyt yhden noista yhteistyöviesteistä työhuoneensa seinälle. Kesällä 1983 lähetetyssä kirjeessä Voithin johtaja onnittelee 25-vuotiasta Masinoa.

Näihin aikoihin Oivan poika, Masino-konsernin nykyinen toimitusjohtaja Jarmo Pietarinen oli jo tutustunut Voithin toimintaan hyvin konkreettisesti – hän oli nimittäin kesätöissä Voithin tehtaalla Saksassa 1970-luvun lopussa. Siinä yhdistyivät hyvin kielenopiskelu ja Voithin toimintaan tutustuminen, mistä olikin etua, kun hän opintojensa jälkeen vuonna 1983 aloitti nestekytkimien myyntitehtävissä Masinossa ennen vetovastuun siirtymistä Oivalta Jarmolle.
-    1980-2000-luvulla yhteistyö oli hyvin tiivistä ja matkoja tehtiin Saksaan ja Saksasta Suomeen. Monille on jäänyt mieleen muun muassa Voithin jälleenmyyjille Masinon toimitiloissa järjestetty tilaisuus, jossa viihdyttiin tuotetiedon, hyvän tarjoilun ja musiikin merkeissä vuonna 2008, Jarmo muistelee. 

Viime vuosina lähitapaamiset ovat olleet harvassa, mutta tiivis yhteistyö jatkuu. Sekä Voith että Masino ovat kasvaneet ja laajentaneet toimintaansa, mutta yhteistyö on yhä erinomaista Masino Groupin yhden tytäryhtiön – Masino-Konaflexin myydessä edelleen Voithin tuotteita Suomessa. Yhteistyötä tehdään tänä päivänä sekä Saksaan että Ruotsiin usean henkilön verkostona ja käytännössä kolmannessa polvessa, kun Masino-Konaflexia luotsaa Jarmon poika Mikko Pietarinen.
-    On hienoa nähdä, että yhteistyö jatkuu. Siitä lämmin kiitos kaikille vuosien aikana mukana olleille. Tulevaisuudessakin panostamme vahvaan kumppanuuteen sekä Voithin että muiden toimijoiden kanssa ja luonnollisesti toivomme, että vastaavia kymmenlukuja saavutetaan kaikkien kanssa.

Lisätietoja
Jarmo Pietarinen, puh. 010 8345 510, jarmo.pietarinen@masino.fi

Masinon historia >