Pumpun ostamisen ABC – oikea pumppu oikeaan kohteeseen

Pumppu voi tuntua pieneltä ja mitättömältä asialta missä tahansa tuotantolaitoksessa tai monen miljoonan euron kokoonpanossa. Oikean pumpun valinta on toimivan kokonaisuuden ja prosessien jatkuvuuden kannalta oleellista. Huonosti valittu tai väärin suunnitteluarvoin hankittu pumppu voi laskea tuottavuutta ja pahimmillaan pysäyttää koko laitoksen.

A) Valitse pumppu huolella, niin se kestää ja toimii optimaalisesti

Investointi laadukkaaseen pumppuun maksaa itsensä takaisin toimintavarmuutena

Järjestelmä on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki. Siksi pumppua ei kannata valita halvimman hinnan perusteella ja laadun kustannuksella. Rikkoutuneen pumpun aiheuttama lyhytkin tuotannon seisokki tulee aina kalliimmaksi kuin hieman korkeampi alkuinvestointi laadukkaaseen pumppuun.

Älä valitse varmuuden vuoksi liian isoa tai pientä pumppua

Ilmoita tarjouspyynnössä aina mahdollisimman tarkat tekniset tarpeet ja mitoitusarvot. Jos varmuuden vuoksi annat pumpputoimittajalle esimerkiksi liian suuren tuottoarvion, ei pumpun toimintapiste käytännössä enää ole optimaalinen. Silloin pumppu ei kestä käytössä, vaan rikkoutuu pahimmillaan jo kuukausissa.

Parhaimmillaan oikein valittu ja laadukas teollisuuden pumppu kestää jopa vuosikymmeniä.

Pumpun teknisten arvojen huolellinen määrittely heti alussa nopeuttaa läpimenoaikaa

Kun pumpuntoimittaja saa tarjouspyynnön mukana kaikki oleelliset ja oikeat tiedot ja arvot, ei toimittajan tarvitse kysellä tarkennuksia. Toimittaja saa tehtyä tarjouksen nopeasti ja pystyy määrittämään kerralla prosessiin parhaiten sopivan ja pitkäikäisen pumpun.

 

B) Hanki pumppusi asiantuntevalta toimittajalta – näin saat parhaan pumpun tarpeeseesi

Kokenut myyjä tuntee pumppaamisen ja teollisuuden prosessit perinpohjaisesti

Asiantunteva pumppumyyjä osaa katsoa teknisten erittelyiden taakse. Meillä Masinolla myyjillä on pitkä kokemus pumpuista. Me tunnemme teollisuusasiakkaiden liiketoiminnan ja laitosten prosessit. Kokenut henkilö etsii jokaiseen kohteeseen pumpun, joka täyttää tekniset vaatimukset, on kustannustehokas, toimii optimaalisesti ja oikein sekä kestää pitkään kohteessaan.

 ”Masinon myyjillä on pitkä kokemus pumpuista, joten me tunnemme teollisuusasiakkaiden liiketoiminnan ja laitosten prosessit.”
– Michael Türtscher, myyntijohtaja, Masino Oy

Toimittajan keskittyminen muutamaan merkkiin takaa, että myyjä tuntee jokaisen tuotteen erinomaisesti

Suppea merkkiedustus on usein pumpputoimittajan vahvuus. Kun merkkejä on vain muutama, myyjät tuntevat jokaisen tuotteen perusteellisesti ja pystyvät suosittelemaan parasta mahdollista pumppua kohteeseesi. Valmistajat on myös valittu huolellisesti laatu edellä ja pitkäaikainen kumppanuus mielessä. Voit siis luottaa siihen, että tuotteet kestävät käytössä.

Toimittajan vahvat suhteet valmistajiin näkyvät parempana palveluna sinulle

Kun pumpputoimittajalla on muutama tarkkaan valittu merkki edustuksessaan, myyjillä on aikaa ja resursseja pitää yllä vahvoja henkilökohtaisia suhteita valmistajiin. Myyjät pysyvät perillä valmistajien tuotekehityksestä ja uusimmista tuotteista, ja tuovat sen tietämyksen kautta parhaat ratkaisut käyttöösi.

 ”Meillä on niin hyvät suhteet päämiehiimme, että pääset kanssamme vaikka pumpputehtaalle seuraamaan tuotantoa ja varmistamaan tuotteiden laadun.”
– Michael Türtscher, myyntijohtaja, Masino Oy

 

C) Huomioi pumpun elinkaaren hallinta jo hankintavaiheessa

Osta varapumppu ja maksimoi laitoksen teho myös vikatilanteissa

Jos olet hankkimassa pumppuja uuteen teollisuuslaitokseen tai kokoonpanoon, kannattaa samalla sijoittaa varapumppuun. Se pitää laitoksen tuotantotehon korkealla pääpumpun vikaantuessa tai ajoitettujen huoltojen ajan, edellyttäen että varapumppua ei ole otettu jatkuvaan käyttöön tehon lisäämiseksi. Tuotantotehon menetys tulee nopeasti kalliimmaksi kuin varapumpun hankintahinta.

Asiantunteva apu pitää pumpun ehjänä käyttöönoton hetkellä

Käyttöönotto on kriittinen hetki pumpun elinkaaren kannalta. Väärin käyttöönotettu pumppu voi rikkoutua sekunneissa. Masinon toimittamien pumppujen käyttöönoton tekevät halutessanne omat ammattilaisemme. Varmistamme, että pumppu on oikein linjattu ja täytetty ennen käynnistämistä. Meillä on myös pitkä kokemus pumpuista ja materiaalien käyttäytymisestä. Osaamme huomioida lämmön vaikutukset putkistoon käytön alussa sekä ennakoida siitä johtuvat putkistomuutokset.

Varmista, että saat huollot ja varaosat suoraan toimittajalta

Pumpputoimittaja tuntee pumpun toiminnan ja elinkaaren perinpohjaisesti, ja kokeneella toimittajalla on myös erinomainen taho huoltokumppaniksi. Masinon asiantuntijat dokumentoivat huollot tarkasti, jolloin sinun on helppo seurata huoltotarvetta ja pumpun kuntoa ja näin välttää yllättävät seisokit. Varaosat vaihdamme vain, jos tarvetta ilmenee emmekä rutiininomaisesti. Näin säästät huoltokuluissa.

Tutustu laajaan pumppuvalikoimaamme

Kaikki blogit

Asiantuntijoidemme näkemyksiä ja vinkkejä