Teollisuuden ja rakentamisen kannakejärjestelmät helposti kokoon – Hydra- ja Framo-järjestelmät täydentävät toisiaan

Perinteisesti laitosten ja tehtaiden sekundäärikannakejärjestelmät tehdään hitsattuina teräsrakenteina. Moduuleista koottavat Framo-järjestelmät kootaan ruuveilla suoraan kohteessa, eikä hitsausta tarvita. Hydra- ja Framo-järjestelmät tuovat mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa vaativat kannatuskohteet helposti ja vaivatta. Järjestelmät säästävätkin tavanomaisiin järjestelmiin nähden runsaasti aikaa ja rahaa. Parhaimmillaan kokonaiskuluissa voi säästää jopa 20–30 %.

Hydra on kannatinjärjestelmä raskaille rakenteille. Se on suunniteltu prosessi- ja höyryputkistojen, säiliöiden, ilma- ja savukanavien sekä voimalaitosten kattilan osien kannatuksiin erilaisissa teollisuuden kohteissa. Saatavilla on sekä vakiovoima- että jousikannakkeet, putkikengät ja -sangat sekä Flexperte 3D-suunnitteluohjelmisto.

Framo on CE-hyväksytty kiskojärjestelmä runkojen ja rakenteiden modulaariseen rakentamiseen. Framo-elementeistä rakennat prosessiputkien kannatusrakenteet sekä erilaiset tasot, portaat, sillat ja kaiteet. Framo-tuotteita on mahdollista tietyissä olosuhteissa käyttää Hydra-kannakkeiden sekundääripalkistona. Tällöin vältytään perinteisten I- tai H-palkkien käytöltä ja saadaan Framon palkkien hyödyt käyttöön.

Framo-järjestelmillä on monenlaisia etuja hitsattaviin rakenteisiin nähden:

1. Säästät merkittävästi logistiikkakuluissa

Koska Framo-järjestelmät kootaan vasta kohteessa, ne mahtuvat kuljetuksessa huomattavasti pienempään tilaan. Siinä missä perinteinen teräsrakenne vaatisi vaikkapa viiden kontin kuljetuksen, modulaarinen rakenne saattaa mahtua yhteen konttiin. Rahaa säästyy merkittävästi, työmaaliikenne vähenee ja ympäristökuormitus kevenee.

 

2. Työmaa-aikaa kuluu vähemmän

Framo-järjestelmät kootaan kierteittävillä ruuveilla ilman pultteja ja taustalevyjä. Kokoamiseen tarvitset vain iskuruuvinvääntimen. Valmistelu ja asennus käyvät nopeasti, ja rakenteet ovat heti käyttövalmiita. Hitsauksen jälkityöt kuten paikkamaalaukset jäävät kokonaan pois.

”Järjestelmän kokoamiseen saattaa mennä vain puolet siitä ajasta mitä menisi perinteisen, hitsattavan teräsrakenteen kokoamiseen.”

 

3. Kokoamisen voi tehdä kuka vain – et tarvitse hitsaajaa

Osaavista hitsaajista on usein pulaa, eivätkä he aina ehdi työmaalle juuri silloin kun tarvetta olisi. Framo-järjestelmien kokoamiseen ei tarvita hitsaajaa. Kuka tahansa asentaja voi koota järjestelmän, eikä tulityölupia tai kemikaaleihin liittyviä työturvallisuuslupia tarvita. Tämä säästää aikaa ja henkilöresursseja työmaalla. Myös turvallisuusriskit pienenevät, kun tulitöitä ei tarvita.

 

4. Kevyet rakenteet helpottavat käsittelyä ja pienentävät hiilijalanjälkeä

Framo-järjestelmät ovat kevyitä, joten niiden valmistamiseen menee vähemmän materiaalia kuin perinteisiin kannake- ja tasorakenteisiin. Näin ne osaltaan keventävät rakentamisen ympäristökuormitusta ja pienentävät hiilijalanjälkeä. Kevyitä rakenteita on myös helppo käsitellä ja siirrellä ilman raskasta kalustoa.

 

5. Framo-rakenteen muuttaminen ja täydentäminen käy helposti

Vaikka suunnitelmat olisi paperilla huolella tehty, työmaalla tulee usein yllätyksiä. Rakenteet saattavat törmätä, tai tason korkoa pitää muuttaa. Ruuvikiinnitteiset Framo-järjestelmät on helppo purkaa ja koota uudestaan, ja väliin on helppo lisätä osia ja elementtejä. Yllättävätkin muutokset käyvät joustavasti ja nopeasti ilman hitsaustarpeita.

 

6. Hydra ja Framo täydentävät toisiaan ja kattavat laajan skaalan tarpeita

Framo on parhaimmillaan erilaisissa tasoissa sekä kevyempien putkistojen kannatusrakenteissa. Hydra astuu kehiin skaalan raskaammassa päässä, kun tarvitaan kannakkeita raskaille ja kuumille putkille sekä höyrykattiloille ja säiliöille. Järjestelmät siis täydentävät toisiaan, ja yhdessä ne vastaavat hyvin monipuolisesti laitosrakentamisen tarpeisiin niin suunnittelun kuin toteuttamisenkin osalta.

 

7. Ilmaiset suunnitteluohjelmat helpottavat suunnittelua ja hankintaa

Hydran kanssa tilaaja saa käyttöönsä Flexperte-suunnitteluohjelman. Framo-järjestelmien suunnitteluun valmistaja Sikla tarjoaa SiCAD-ohjelmiston. Ohjelmilla lasket rakenteiden kantavuudet sekä tuotteiden menekin tarkasti, joten ostaminen on helppoa. Hävikkiä ei synny, eivätkä elementit lopu kesken. 3D-kuvien avulla on helppo vertailla järjestelmiä nykyisiin tiloihin ja olemassa oleviin kannakejärjestelmiin.

 

Masinolta sekä Sejolta asiantunteva apu ja tekninen tuki Hydran ja Framon hankintaan

Masino ja Sejo tuntevat teollisuuslaitosten muutokset ja rakentamisen arjen ja tarpeet. Asiantuntijoiltamme saat teknisen tuen Hydra- ja Framo-tuotteiden hankintaan ja käyttöön. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme mahdollisimman varhain hankesuunnittelun aikana, niin voimme yhdessä miettiä parhaiten palvelevat ratkaisut kohteeseesi.

 

Tutustu Hydra-tuotteisiin ja lataa esite.

Tutustu Framo-tuotteisiin ja lataa esite.

Kaikki blogit

Asiantuntijoidemme näkemyksiä ja vinkkejä