Videovinkit järkevään hitsaukseen – säästä suojakaasua ja teroita TIG elektrodi oikein

Ehkäise suojakaasua kuluttava alkupössähdys ja teroita TIG-elektrodi helposti ja nopeasti huippukuntoon oikeilla hitsaustarvikkeilla. Työskentely on helppoa ja taloudellista, ja hitsauksen laatu paranee. Katso Masino Weldingin Sepon videovinkit parempaan hitsaukseen.

Teroita TIG-elektrodi nopeasti ja oikein – kärki keskelle ja oikeansuuntaiset hiontaurat

Nauha- tai kulmahiomakoneella on hankala saada aikaan TIG-elektrodin oikea hiontasuunta- ja kulma. Paras tapa teroittaa elektrodi on tarkoituksenmukainen teroituskone, kuten Orbitalum ESG Plus elektrodinteroituslaite.

Laite on turvallinen ja nopea käyttää. Sen avulla hiontaurat ovat oikeansuuntaiset ja hiontakulma pysyy vakiona, jolloin kärki tulee aina elektrodin keskelle. Tämä helpottaa hitsausta ja parantaa työn laatua monella tapaa:

  • Valokaaren syttyvyys ja tunkeuma paranevat

  • Valokaari kohdistuu paremmin

  • Hitsauksen lämpörailo kapenee

  • Kuljetusnopeutta voidaan nostaa

Videolla Seppo näyttää, kuinka TIG-elektrodin teroitus käy turvallisesti ja nopeasti Orbitalum ESG Plus elektrodinteroituslaitteella.

 

 

 

Ehkäise hitsauksen aloituspuhallus ja säästä merkittävästi suojakaasun kustannuksissa

Hitsauksen aloituksessa liipaisimen painalluksella syntyy suojakaasun aloituspuhallus eli ns. alkupössähdys. Sen virtaus on moninkertainen säädettyyn virtaukseen verrattuna, eli se on merkittävä kaasusyöppö suojakaasuhitsauksessa.

GasIQ Optimator® kaksivaiheinen paineensäädin säästää merkittävästi hitsauksessa kuluvaa suojakaasua verrattuna perinteiseen kellomittariin. Optimatorin avulla voit säästää kaasukustannuksissa jopa 20–40 %. Mitä enemmän teette lyhyitä hitsejä, heftauksia ja katkohitsejä, sitä suurempi säästö on. Kun kaasun kulutus pienenee, pullon vaihtoväli pitenee ja tehokasta hitsausaikaa jää enemmän. Lisäksi hitsauksen laatu paranee, koska huokosvaara pienenee.

Videolla Seppo demonstroi sekä rotametrillä että muovimukitestillä, miten merkittävä vaikutus säätimen valinnalla on alkupössähdykseen.

 

 

 

Valitse oikeat hitsauksen välineet ja lisäaineet Masinon kokeneiden asiantuntijoiden avulla

Henkilöstömme tuntee laadukkaan hitsin vaatimat materiaalit, lisäaineet ja olosuhteet sekä asiakkaiden tuotantoprosessien vaatimukset. Heidän avullaan valitset laajasta tuotevalikoimasta hitsaustarpeeseesi parhaiten sopivat tuotteet ja ratkaisut. Tarvittaessa saat myös apua projektin suunnitteluun.

 

Katso lähin jälleenmyyjäsi

Tutustu Masino Weldingin hitsaustekniikkaosaamiseen ja tuotteisiin

Kaikki blogit

Asiantuntijoidemme näkemyksiä ja vinkkejä