Kirjanpitäjän työssä on rutiinia ja vaihtelua – Hanne Tuomainen kouluttautui Masinolla taloushallinnon ammattilaiseksi

Hanne Tuomainen aloitti Masinolla aulapalvelussa, mutta opiskeli pian oppisopimuksella taloushallinnon ammattilaiseksi. Masino Oy:n kirjanpitäjänä toimiva Hanne käynnistää päivänsä rutiineilla ja nauttii työn monipuolisuudesta. Arjessa ilahduttaa oma tiivis työyhteisö ja koko yrityksen lämmin henki.

Restonomiksi valmistunut Hanne törmäsi Masinon työpaikkailmoitukseen reilut viisi vuotta sitten, kun edellinen pesti toisen yrityksen aulapalvelussa oli tulossa päätökseensä. Ilmoituksessa vakuutti monipuolinen työnkuva.

”Alkuun jännitin, miten onnistun ottamaan haltuun uuden toimialan ja tuotteet. Aiempi työni liittyi kosmetiikkaan ja päivittäistavaratuotteisiin. Hyppy teollisuuden puolelle sujui kuitenkin lopulta hyvin”, Hanne muistelee.


Hiljalleen Hannen alue laajeni aulasta avustaviin taloushallinnon tehtäviin, kirjanpitoon, myyntireskontraan ja perintään.


”Masinolla kannustetaan kouluttautumaan ja päivittämään omaa osaamista. Aika nopeasti aulassa aloitettuani minulta kysyttiin, olisinko kiinnostunut kirjanpidosta. Niin päädyin opiskelemaan taloushallinnon ammattitutkinnon töiden ohessa.”

 

×

Hektisempiä aikoja ja mukavaa arkipuurtamista

Kirjanpitäjän päivissä on rutiinia ja vaihtelua sopivassa suhteessa. Työn kiireisyys vaihtelee kausittain. Kuun vaihteessa tahti kiihtyy, kun edellisen kuun kirjanpito suljetaan, ja tilinpäätösaika on hektisempää. Vuonna 2020 työtä riitti Masinon yrityskaupan jälkimainingeissa. Syksyllä Hanne myös perehdytti nykyistä aulatyöntekijää kirjanpidon saloihin.


”Näin keskellä kuuta on aika rauhallinen vaihe ja tavallista mukavaa arkipuurtamista. Aloitan päiväni mielelläni jollakin rutiinilla. Tänään tein ensimmäisenä myyntireskontran aamuhaun. Viikon aikana teen myös laskujen käsittelyä, perintää ja asiakastietojen päivittämistä. Sähköpostilla tulee pöydälle kaikenlaista hoidettavaa”, Hanne listaa.

 

×

Perheyrityksessä kuulumiset voi vaihtaa kenen kanssa tahansa

Taloushallinnossa tiimin on pelattava yhteen, koska joskus palaset loksahtavat paikalleen vasta, kun kollega on tehnyt oman osuutensa. Yhteistyön on toimittava myös muiden yksiköiden kanssa. Hanne kehuu työkavereitaan auliista auttamisesta sekä jokaisen sitoutumisesta hoitamaan oma tonttinsa huolellisesti. Ajoittain vastaan tulee erikoistapauksia, jotka vaativat pähkäilyä, mutta niiden ratkeaminen tuo parhaimmillaan ison onnistumisen kokemuksen.


”Kun on vaikka etsinyt pitkään virhettä ja lopulta löytää sen, tulee tunne, että jes, siinä se oli. Hyvän fiiliksen saa myös siitä, kun saa kunnialla pakettiin tilinpäätöksen tai muun suuren kokonaisuuden.”

 

Taloushallinnon tiimi tekee kerran vuodessa yhdessä jotain mukavaa, käy vaikkapa golfaamassa tai syömässä. Hanne muistelee lämmöllä myös koko Masinon yhteisiä pikkujouluja. Perheyrityksen kulttuuri näkyy siinä, kuinka kaikki tuntevat jollain tapaa toisensa ja tietävät, missä kukin tekee töitä.


”Kuulumiset voi vaihtaa kenen kanssa tahansa. Kun aloitin työt viitisen vuotta sitten, moni tuli moikkaamaan muiltakin osastoilta. Työpaikan henki on lämmin.”

×