Työn vapaus ja perheyrityksen arvot houkuttelivat Jukka Taipaluksen Masinolle myyjäksi

Myynti-insinöörinä Masinolla työskentelevä Jukka Taipalus saa suurinta nautintoa työssään, kun löytää juuri asiakkaan tarpeisiin sopivat tekniset ratkaisut. Työn paikkariippumattomuus on olennainen edellytys Jukalle. Hän nimittäin palasi nuoruutensa seuduille Kurikkaan vuonna 2000, eikä muualle enää muuttaisi.

Jukka Taipalus aloitti Masinolla myynti-insinöörinä syksyllä 2019 pumppujen ja teollisuushuollon myyntitehtävissä. Vaikka hän pyörittelee työssään teknisiä ratkaisuja, on mukana myös ihmisläheinen puoli. Työpäivät nimittäin kuluvat asiakkaiden ja toimittajien kanssa yhteyttä pitäessä niin sähköpostilla kuin puhelimitsekin. Normaalisti Jukka käyttää puolet työajastaan asiakaskäynneillä, eli kasvotustenkin ihmisiä pääsee näkemään.

 

Myyjän työ on Masinolla paikkavapaata. Se olikin Jukalle kaikkein tärkein tekijä, kun hän päätti vaihtaa työpaikkaa ja tulla Masinolle myyjäksi.

 

”Olen Kurikasta kotoisin. Asuin pääkaupunkiseudulla kymmenen vuotta, mutta muutin takaisin kotiseudulle vuonna 2000. Silloin etätyö alkoi olla mahdollista, ja järjestely sopi silloiselle työnantajalleni. Myin taloni Tuusulassa ja muutin takaisin Kurikkaan. Siitä saakka olen asunut täällä, enkä enää muualle muuta”, Jukka kertoo.

×

Myynti on mielekästä, kun se tehdään asiakkaan oikeaan tarpeeseen

Jukka on koulutukseltaan koneteknikko. Kaikkein eniten hän nauttii työssään siitä, kun pääsee miettimään parhaita teknisiä ratkaisuja asiakkaan todelliseen tarpeeseen.

 

”Asiakkaalla on yleensä jo olemassa jokin projekti tai kohde, johon hän tarvitsee pumpun. Pelkän hinnan tai toimitusajan myynti ei minua lämmittäisi pidemmän päälle. Tuntuu työvoitolta, kun saan asiakkaan kiinnostumaan teknisestä ratkaisusta, jonka olen itse huolella miettinyt”, Jukka pohtii.

×

Perheyrityksen arvot tuovat turvaa

Myyntityön vapauden lisäksi Jukan puntarissa painoi vahvasti se, että Masino on perheyritys. Jukka on ollut töissä aiemmin myös pörssiyhtiössä, joten hän osaa arvostaa työn tekemisen tapaa ja ihmisläheistä yrityskulttuuria perheyrityksessä.

 

”Konkreettisesti asia näkyy esimerkiksi suhteessa tuloslukuun. Omistajien joustavuus on aivan eri tasolla. Masinolla asioita tehdään pitkällä tähtäimellä eikä hötkyillä heti. Masinossa myös panostetaan työntekijöihin mm. järjestämällä mukavia tilaisuuksia henkilöstölle”, Jukka iloitsee.

×

Jukan työura on edennyt houkutusten kautta

Pumput ovat tulleet Jukalle tutuiksi monelta eri kantilta. Hän oli 15 vuotta myyjänä teknisen alan tuontiyrityksessä, missä hän oppi pumppubisneksen kuin omat taskunsa. Sen jälkeen tuotantolaitoksen projektipäällikkönä Jukka oli itse pumppuasiakkaan housuissa, sillä viljaviinaa ja eläinrehujen raaka-ainetta tuottava tehdas tarvitsi silloin tällöin uusia pumppuja.

 

Masinolle Jukka päätyi tutun suosituksesta. Vanha ystävä oli Masinolla töissä asentajana. Hän vinkkasi Jukan ammattitaidosta talolle, kun pitkäaikainen myyjä oli jäämässä eläkkeelle. Ja niinhän siinä lopulta kävi, että Jukasta tuli masinolainen.

 

”Oma työelämäni on aina edennyt houkutusten kautta. Se on ollut sellainen sattumusten summa”, Jukka naurahtaa.

×