Topias Tiainen löysi Sejolta mielenkiinnon rakennusalaan: ”Opin edelleen joka päivä jotain uutta”

Kesätyöntekijänä Sejon Turun myymälässä aloittanut Topias Tiainen on ollut toukokuusta 2020 asti täysipäiväinen sejolainen. LVI-asennustarvikkeiden myymälässä työn monipuolisuus, sopivasti vaihteleva tahti ja kannustava porukka tekevät työstä Topiakselle mielekästä. Uutta tietoa ja osaamista tarttuu matkaan joka päivä.

Jalkapallo ja opinnot urheilulukiossa toivat Topiaksen Salosta Turkuun jo 15‑vuotiaana. Hän pelasi aktiivisesti TPS:n riveissä ja armeija-aikana myös Porissa. Kesätyöt Sejolla hän aloitti palattuaan armeijan jälkeen Turkuun. Muutama kesä vierähti kuljettaessa tilauksia työmaille – ja välillä syksy ja talvikin, sillä kesäpesti saattoi venyä helmikuulle asti.

 

”Lähdin alkuun aivan nollasta liikkeelle, kun tulin alan ulkopuolelta. Meillä on paljon tuotteita, joihin liittyy runsaasti yksityiskohtia. Opin edelleen joka päivä jotain uutta, ja se tekee työstä mielenkiintoista”, Topias kertoo.

×

Työmaiden arkeen kurkistaminen sytytti innon rakennusalaa kohtaan

Vakituisena myymälätyöntekijänä Topiaksen päivät täyttyvät kuljetusten lisäksi asiakaspalvelusta, tilausten vastaanottamisesta ja laskutuksesta, varastotyöstä ja hyllytyksestä – kaikesta, mitä myymälätyö pitää sisällään.

 

”Kiinnostukseni alaa kohtaan vahvistuu koko ajan, kun liikun työmailla, näen eri työvaiheita ja huomaan, kuinka meidän tuotteitamme siellä käytetään. Alun perin tulin vain kesätöihin enkä arvannut, että tästä tulisi pitkäaikaisempi työpaikka. Nyt olen jopa pyöritellyt ajatusta, että opiskelisin jotain alaan liittyvää työn ohessa. Koulunpenkille minua ei ehkä enää saa, mutta etänä voisi onnistua”, nauraa Topias.

×

Työyhteisö tukee ja tekemistä riittää

Turussa noutomyymälän neljä työntekijää tekevät kahta vuoroa seitsemästä kolmeen ja kahdeksasta neljään. Aamu alkaa päävarastolta saapuvan kuorman vastaanottamisella sekä edellisen illan tilausten tarkistamisella. Asiakkaita pistäytyy pitkin päivää, ja tilauksia kuljetetaan työmaille kahdella autolla.

 

”Meillä satsataan paljon palveluun. Asiakkaat ovat lähtökohtaisesti tyytyväisiä. Silloin voi olla itsekin tyytyväinen, että on hoitanut asian maaliin. Päivien kiireisyys vaihtelee, mutta tekeminen ei koskaan lopu kesken. Minusta on mukavaa, että saa liikkua myös työmailla eikä tarvitse viettää koko päivää toimistolla.”

×

Topias kokee, että nuorena omilleen muuttaminen on tuonut oma-aloitteisuutta, jota myös myymälätyö vaatii. Itsenäisiä päätöksiä ja toimeen tarttumista tarvitaan, jos asiakkaalla on syystä tai toisesta kiire saada tilaamansa tuote. Totta kai myös työyhteisö puhaltaa yhteen hiileen.

 

”Joka päivä on mukava tulla töihin. Tehtävien monipuolisuus innostaa, tylsää tulee harvemmin. Hyvät työkaverit ovat tietysti iso plussa. Meillä on reilu meininki, kaikki hoitavat hommansa hyvin. Siinä sivussa autamme toisiamme ja vähän puskemme kaveria eteenpäin”, Topias toteaa.

×
×