Suomen TPP asiakasprojekti

FortaFerro-kuidulla saumaton lattia PowerParkin näyttelyhalliin

PowerParkin keskellä olevaan Palace Areena -näyttely- ja monitoimihalliin toteutettiin uusi lattialaatta korvaamalla perinteinen tuplaverkko tai usein käytetty teräskuitu FortaFerro-makrokuidulla.


FortaFerro on rakenteellinen muovikuitu, joka on tehty polypropyleenista. Sen etuja ovat alentuneiden rakentamiskustannusten lisäksi helppokäyttöisyys ja hyvä pumpattavuus. Lopputulos on lisäksi verkkoraudoitettua tai teräskuiduilla vahvistettua lattiaa laadukkaampi, sillä lattialaatan pinta on tiiviimpi ja pölyttömämpi.


Toteutusvaiheessa näyttelyhallin lattian seitsemän noin 21 m x 70 m kokoista valualuetta jaettiin kolmeen osaan sahasaumoin. Lattiaan ei laitettu erityistä pinnoitetta pölynsidonnan lisäksi. Betonin projektiin toimitti JA-KO Betoni ja lattian urakoi Betonilattiat Salo. Makrokuidun hyötynä toteutusvaiheessa oli nopeus verrattuna perinteiseen raudoitukseen. Ajan myötä etuna on myös lattian parempi kesto, kun halkeilua on merkittävästi vähemmän verrattuna perinteisesti raudoitettuun lattiaan.


Yhden hehtaarin kokoista betonilattiaa voi ihastella PowerParkissa, aivan huvialueen keskellä, kohteessa Palace Areena. Areenan ulkomitat ovat pituus 150 ja leveys 70 metriä. Palace Areena tarjoaa suuret puitteet monenlaisiin tapahtumiin, kun saman katon alle mahtuu jopa 9 000 hengen tapahtumat.

×

Paikka

Härmä, Suomi

Ajankohta

Helmikuu 2019

Tuote

FortaFerro54

Annostelu

4,5 kg/m³

Kiinnostuitko?

Kysy meiltä mitoituspalvelu kohteeseesi.

Sami Soininen

Teräs- ja muovikuidut

Suomen TPP

040 900 5522

Ismo Tirkkonen

Tuotepäällikkö

Suomen TPP

0400 280 644