SUOMEN TPP ASIAKASPROJEKTI

Uima-altaiden valuissa on käytetty CWS Admix® vesitiivistettä ja Wintterin pintalattioiden raudoituksessa on käytetty makrokuitua.

Uudenkaupungin väestö on kasvanut viime vuosina runsaasti, mikä johti tarpeeseen uusia alueen koulurakennuskantaa. Samalla päätettiin energiatehokkuuden ja paremman yhteistoiminnan vuoksi keskittää mm. eri asteiden opetus, päiväkoti, kirjasto, uimahalli sekä muita toimintoja yhteen keskukseen – Wintteri-kampukseen.

Suomen TPP on toimittanut keskuksen uima-altaiden valuihin CWS Admix® -vedentiivistysainetta ja mm. Wintterin pintalattioiden raudoitukseen makrokuitua.
 

Helppokäyttöinen vedentiivistys, joka myös pidentää rakenteen käyttöikää

CWS Admix® soveltuu erinomaisesti rakenteisiin, joihin kohdistuu vedenpainetta, kuten uima-altaat tai vesisäiliöt. Se muodostaa liukenemattomia kiteitä betonin kapillaarihuokosiin, aikaansaaden pysyvän, vesitiiviin rakenteen koko elinkaareksi. CWS Admix®:lla on rajaton säilymisaika ja se annostellaan suoraan betonimassaan (0,8 kg/m3), jolloin se tuo säästöjä vedentiivistyskustannuksiin, kun vältytään erillisiltä työvaiheilta. CWS Admix® on listattu Pohjoismaisen ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.


Nopeampi betonin raudoitus makrokuidulla

FortaFerro on rakenteellinen makrokuitu, joka on valmistettu polypropyleenista. Se valitaan usein projekteihin sen helppokäyttöisyyden ja hyvän pumpattavuuden ansiosta. Sen käyttö nopeuttaa projektien valmistumista, kun perinteinen raudoitus on vähäisempää tai jää kokonaan pois. Tämän ansiosta myös rakennuskustannukset ovat alhaisemmat.

 

Lue lisää CWS Admix®:sta tai lataa esite

Lue lisää FortaFerrosta tai lataa esite

Lue lisää Uudenkaupungin Wintteri monitoimijatalosta

 

Kuvat: Arkkitehdit von Boehm-Renell Oy ja SRV Rakennus Oy sekä S. Soininen

×

Paikka

Uusikaupunki

Ajankohta

2022-2025

Vedentiivistysaine

CWS Admix

Kuidut

Makrokuitu FortaFerro

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä Suomen TPP:hen ja kysy meiltä mitoituspalvelusta kohteeseesi.

Sami Soininen

Tuoteryhmäpäällikkö

Betonitekniikka

040 900 5522

Ismo Tirkkonen

Tuotepäällikkö

Betonitekniikka

0400 280 644